BARNEFOTO

BARNEFOTO

Fotografering av barn, søsken og familie

Mine fotoprosjekter tar utgangspunkt i hva du ønsker deg, og foredler det, slik at det blir bilder utenom det vanlige. Fotograferingen foregår på et sted du organiserer. Bildene er lyssatte, slik at de blir like fine innendørs som utendørs. Det er stykkpris pr. bilde og de leveres som digitale filer i høy oppløsning. Les mer under om min tilnærming til portrettfotografering, se kundeomtaler og ta kontakt med meg for et tilbud!

Barn
Som familiefotograf er jeg tilstede for å dokumentere alle etapper i livet med fengende, vare og elegante foto som reflekterer livets mangfoldighet.

Bilder som varmer sjelen
Jeg vil at mine bilder skal få frem følelser i deg. Jeg ønsker å ta bilder som viser barn, foreldre, besteforeldre og oldeforeldre på en ærlig og var måte. Jeg ønsker å fange de fine stundene i hverdagen som vi alle tar for gitt og som vi har vanskelig for å huske. Jeg ønsker å fortelle en historie igjennom fotografi, en dag i livet til din familie. Ikke ved å følge dere dokumentarisk, men ved å sette opp spesielle situasjoner, gjerne ut i fra en virkelighet, for å få frem øyeblikkene, karakter, særegenheter og typiske ting for en alder.

Øyeblikksfoto
Kort sagt, for meg er familiefotografering strålende fordi jeg liker utfordringen med å komme opp med noe kreativt, elegant og vakkert hver gang. Hevet over en hver tvil, familiefoto er hovedsaklig øyeblikksfoto, ikke nødvendigvis snapshot, men foto av øyeblikk. Men for meg handler det også om kunst. Hvis familiefotografen glemmer å skape kunst, noe som mange glemmer, blir bildene gjerne normale og kjedelige studiofoto gjort med ett standard lysoppsett- og posering. Eller snapshot, som av og til produserer noe praktfullt, men vanligvis ikke. Det som er viktig for meg er å skape fengslende bilder med eleganse igjennom bruk av spennende lys og sterke komposisjoner.

Symbiose
For meg er praktfulle og storslagne familiefoto en symbiose i mellom kunst og uforglemmelige øyeblikk.

Familiefoto er i mine øyne å vise en situasjon, et av dagliglivets spesielle øyeblikk, igjennom foto som streber etter å være kunst.

Tid og sted
For å kunne fange øyeblikk så må man så klart være tilstede når det skjer noe, eller skape en situasjon der det skjer noe. Vanligvis setter jeg derfor opp forskjellige situasjonen, slik at det skjer noe. Jeg bruker gjerne tid på å bli litt kjent med de jeg fotograferer, samt at jeg gjerne planlegger fotograferingen sammen med familien. Slik at situasjonen vi setter opp har relevans til deres liv.

Fine øyeblikk
Selve fotograferingen går gjerne over en halv dag (ca. 4 timer + -). Og hvis det ikke er spesielle ønsker for å utføre det i studio foregår familiefotograferingen normal hjemme hos familien eller et sted hvor man kan gjøre aktiviteter sammen. På den måten har man gjerne god kontakt, samt tid og anledning til å skape forskjellige situasjoner og fange mange fine øyeblikk.
Barn
Familiebilde
Barnefoto
Bamser
Fotball
Familiebilde
Barn
Starwars

Se flere bilder i min portfolio

Kundeomtale

Hjemme hos fotografering
Ungene vokser opp i full fart, og jeg er veldig glad for at fotografen har fanget et par nydelige bilder av dem. Vi avtalte en dag og fotografen kom hjem til oss med store kofforter med lysutstyr. Fotografen tok bilder i stua, og lyset han valgte gjorde at vi kunne bruke selve stua med møbler og leker som bakgrunn for bildene. Siden vi fotograferte hjemme slapp vi stresset med å dra til et studio og kunne være mer fleksible i forhold til når ungene var klare for å bli tatt bilde av. Selve riggingen av lyset tok egentilg det meste av tiden. Etter en halvtime med rigging hvor jeg satt modell innimellom slik at lyset ble perfekt, så gikk fotograferingen raskt unna, barna fikk drive med sitt og blinkskuddene satt raskt, det var bra for barna mine har ikke så mye tålmodighet når de skal smile til fotografen. Bildene er ikke bare et minne om det som var, de er også vakre i seg selv og tåler tidens tann godt. Jeg har også brukt bildene til gaver både innrammet og i form av kalendre og andre fotogaver. Det var veldig greit å få digitale bilder slik at jeg kunne bestille det jeg ønsket av fotogaver på nettet. Både familie og venner har satt stor pris på å få bilder med en slik utrolig kvalitet. Jeg tror også barna vil sette veldig pris på at vi tok oss tid til å få tatt gode barneportretter av dem, når de blir voksne.

harald
Harald & Eli

Får frem følelsene
Fotograf Torkel Mona tok bilder av våre barn over flere år. Det geniale med Torkel sine bilder er hans evne til å bli med barn i sine daglige aktiviteter og i deres hjemmemiljø. Han er sammen med dem i spillet og handlingen. Han fanger de ekte følelsene og hendelsene som utspiller seg. Vi ser på bildene at de reflekterer personligheten til barna våre. Vi er veldig glade i kvaliteten på hans arbeid .

tanguy
Tanguy & Hanne

Glimt i øyet
Vi har ved flere anledninger benyttet fotograf Torkel Mona til barne- og familiefotografering. Det vi liker spesielt godt med Torkel er at han tar seg god tid, kommer hjem til oss og finner fine lokasjoner inne og ute. Vi har stor sans for Torkels stil, med glimt i øyet og kreative innfallsvinkler :-)

ola
Jan Inge & Olaug

KONTAKT MEG FOR BILDER UTENOM DET VANLIGE

Skriv inn ditt navn
Skriv inn en gyldig e-postadresse
Skriv inn et gyldig mobilnummer
Skriv inn den typen fotografering du ønsker
Skriv inn din melding

* Obligatoriske felt

Takk! Din melding ble sendt:-)×
Oops! Noen gikk galt ... Din innsending gikk ikke gjennom:-(×
Stacks Image 4407

KONTAKT MEG FOR BILDER UTENOM DET VANLIGE

Skriv inn ditt navn
Skriv inn en gyldig e-postadresse
Skriv inn et gyldig mobilnummer
Skriv inn den typen fotografering du ønsker
Skriv inn din melding

* Obligatoriske felt

Takk! Din melding ble sendt:-)×
Oops! Noen gikk galt ... Din innsending gikk ikke gjennom:-(×