BRYLLUP!!!

BRYLLUP

Bryllupsfoto og hovedbilder

Mine fotoprosjekter tar utgangspunkt i hva du ønsker deg, og foredler det, slik at det blir bilder utenom det vanlige. Fotograferingen foregår på et sted du organiserer. Bildene er lyssatte, slik at de blir like fine innendørs som utendørs. Det er stykkpris pr. bilde og de leveres som digitale filer i høy oppløsning. Les mer under om min tilnærming til portrettfotografering, se kundeomtaler og ta kontakt med meg for et tilbud!

Bryllupsfoto
Det er hovedsakelig tre hovedretninger innen bryllupfotografering, henholdsvis tradisjonell, fotojournalistisk og motebasert:

Tradisjonell bryllupsfotografering
Tradisjonell bryllupsfotografering fokuserer på klassiske poserte bilder — bryllupsportrett og gruppebilder — og det kreves ofte en god del fotografisk kontroll og interaksjon på bryllupsdagen.

Fotojournalistisk bryllupsfotografering
Fotojournalistisk bryllupsfotografering er som en reportasje og fokuserer mer på å ta bilder av umiddelbare situasjoner som de utfolder seg, uten å medvirke til dem. På sitt beste er dette historiefortelling. Det forteller brudeparets historie på deres bryllupsdag.

Motebasert bryllupsfotografering
Motebasert bryllupsfotografering kombinerer fotojournalistiske bilder av begivenhetene med poserte bilder med inspirasjon fra motemagasiner. Denne stilen krever en del fotografisk kontroll og medvirkning.

Spontane poserte bilder
Jeg ser på bryllupsfotografering hovedsaklig som historiefortelling via klassisk poserte bilder, med inspirasjon i fra motefoto og kunstfoto. Og hvem kan vel bedre bygge opp en romantisk historie enn et dypt forelsket brudepar. Jeg prøver å fange denne historien og lage sterke personlige bilder. Jeg bruker å sette opp situasjoner, men instruerer bare om nødvendig for å få det beste ut av de jeg fotograferer.

Hovedbildene
I all hovedsak tas jeg inn for å utføre kunstportrett, noe som i praksis betyr «hovedbildene» i et bryllup, dvs. de poserte bildene av brudeparet (og eventuelt forlovere mf.) rett etter vielsen. Men litt paradoksalt trives jeg best når bildene gjøres som en naturlig og spontan aktivitet. For et bryllup for meg er en fest, med en energi og et momentum som ikke skal brytes av, men nøres oppunder gjerne til euforiske høyder. Så etter min mening tas de beste bildene når man beholder denne energien, gjerne ved å ta de poserte bildene i umiddelbar nærhet av sermoniplassen eller festlokalet, alternativt ved å ta med seg feststemte deltakere til fotoseansen.

Møte
Da bryllup i all hovedsak er en engangsforetelse, med veldig begrenset tid og lite mulighet for gjentagelse, er det viktig at jeg møter brudeparet en av dagene før selve brylluppet, slik at man kan bli litt kjent med hverandre og avklare hva man ser for seg. På den måten blir fotoseansen på bryllupsdagen gjerne mer spontan i og med at man allerede kjenner hverandre.

Morgengave
Jeg utfører også fotografering for morgengave og forlovelsesbilder.
Bryllup
Bryllup
Bryllup
Bryllupsbilde
Brudebilde
Bryllup

Se flere bilder i min portfolio

Kundeomtale

Bryllupsfoto
Fotograf Tokel Mona tok reportasjebildene i vårt bryllup. Fra første møte ga han oss gode råd, og forklarte i detalj hvordan han fotograferer, og til tross for at det hørtes ut som en ukonvensjonell måte å gjøre det på, så var det det beste valget. Hans arbeid er spesielt, fra begynnelse til slutt, og dette er svært synlig i resultatet.

På den store dagen, til tross for frykt og ønske om å kontrollere at alt skulle gå bra, viste det seg lett å slappe av i forhold til fotograferingen, siden vi knapt nok var klar over at han og hans kamera var der. Vi satte stor pris på å kunne nyte dagen uten å miste et øyeblikk av vår tid med gjestene til poserte bilder eller påtvungne smil, alt var helt naturlig og ekte. Best av alt, når han viste oss resultatet, kunne vi ikke i vår villeste fantasi ha forestilt oss hva vi skulle få, bildene var så utrolige!!! De var øyeblikk av stor lykke, oppriktige smil og gledestårer. Alt dette i et kvalitets-album for livet.

Vi snek oss til å ta noen poserte foto alene med fotografen også. Disse bildene er bare ubeskrivelige. Vi har rammet disse inn. De henger nå på stua som et konstant minne om den lykkeligste dagen i vårt liv.

Når vi senere skal ta bilder av barna kommer vi til å kontakte ham. Vi anbefaler han 110%!

Tusen takk for et minne for livet Torkel.

jonoganna
Jon og Anna

KONTAKT MEG FOR BILDER UTENOM DET VANLIGE

Skriv inn ditt navn
Skriv inn en gyldig e-postadresse
Skriv inn et gyldig mobilnummer
Skriv inn den typen fotografering du ønsker
Skriv inn din melding

* Obligatoriske felt

Takk! Din melding ble sendt:-)×
Oops! Noen gikk galt ... Din innsending gikk ikke gjennom:-(×
Stacks Image 4903

KONTAKT MEG FOR BILDER UTENOM DET VANLIGE

Skriv inn ditt navn
Skriv inn en gyldig e-postadresse
Skriv inn et gyldig mobilnummer
Skriv inn den typen fotografering du ønsker
Skriv inn din melding

* Obligatoriske felt

Takk! Din melding ble sendt:-)×
Oops! Noen gikk galt ... Din innsending gikk ikke gjennom:-(×